ביטוח חיים הוא סל של מוצרי ביטוח הבאים לתת מענה למקרה שאדם אינו יכול לעבוד בשל זקנה, נכות או (לא עלינו) מוות.
ענף ביטוח החיים כולל בתוכו מוצרי ביטוח מגוונים הנותנים מענה בדיוק לבעיות הללו, שעלולות לצוץ בצורה טבעית:
ביטוח חיים (ריסק) – ביטוח למקרה מוות: ביטוח חיים המעניק לכם ולמשפחתכם ביטחון כלכלי במקרה של אסון לרבות מוות. סכום הביטוח מתקבל בצורה של ‘פיצוי’ חד פעמי בגובה סכום הביטוח הנרכש. (במידה וקנינו סכום ביטוח בגובה 1M ש”ח, בעת קרות מקרה ביטוח, זהו הסכום
-
ביטוח חיסכון לגיל פרישה (פנסיה) – ביטוח חיים בעל מרכיב חיסכון, המאפשר למבוטח לשמור על רמת חייו גם לאחר הפרישה ממקום עבודתו
-
אובדן כושר עבודה – כיסוי הנותן פיצוי חודשי במקרה שהמבוטח אינו יכול לעבוד בעקבות בעיה רפואית הנובעת ממחלה או מתאונה.
ביטוח חיים – מדוע מדובר במוצר קריטי לכל אדם?
אין אדם שלא עושה כל שביכולתו על מנת לפרנס עצמו, ואת בני משפחתו, בצורה הטובה והמכובדת ביותר שהוא יכול. אך מה קורה ברגע בו המציאות מאלצת אותנו להתמודד עם מצבי קיצון בהם אנו מאבדים את מקורות ההכנסה שלנו בעקבות נכות, מחלה קשה, תאונה ואף מוות? בדיוק בשביל המקרים הללו, נולד המוצר הכה חשוב הזה.
לא רק שבני המשפחה נאלצים להתמודד עם טרגדיה שפקדה אותם, עליהם במקביל להתמודד עם מציאות כלכלית מורכבת ולא פשוטה כלל.
ביטוחי החיים מבטיחים לכל מבוטח ובני משפחתו, לקבל תמיכה כלכלית בעת קרות האירוע המצער, וזאת על מנת לשמור על התא המשפחתי מפני הידרדרות כלכלית בעת אובדן מקורות ההכנסה.
אז כמה עולה ביטוח חיים?
ובכן, זה תלוי.
מחיר ביטוח החיים נקבע ראשית על פי סכום הביטוח הנרכש; ככל שקונים ביטוח חיים גדול יותר, כך כמובן מחיר הביטוח עולה בהתאמה.
אולם מלבד סכום הביטוח, ישנם פרמטרים נוספים אשר קובעים את המחיר – כגון גיל המבוטח, מצבו הרפואי, מקצועו, תחום עיסוקו, תחביבים מסוכנים בהם הוא פעיל, עישון והיסטוריה רפואית של המשפחה ככלל.
אז כעת, אנו מבינים שהמבוטח קובע כמה סכום ביטוח ירצה לרכוש. אבל במה זה תלוי?
סכום ביטוח החיים הנדרש נקבע בעיקר על פי כמות האנשים אותם מפרנס המבוטח והגילאים שלהם. כך לדוגמא אדם שיש לו 4 ילדים קטנים ושכרו גבוה, ידרש לסכום ביטוח גבוה בצורה משמעותית מאשר מאדם שאין לו ילדים קטנים ושכרו נמוך.
הבא נקח דוגמא למשפחה קלאסית:
במשפחת כהן – הגבר הינו המפרנס העיקרי, והוא מרוויח 10,000 ש”ח. אשתו מרוויחה 5,000 ש”ח, ולהם 3 ילדים קטנים.הכנסות משק הבית עמדו על 15,000 ש”ח, כאשר ההוצאות במשק הבית עמדו על סכום זהה, והמשפחה לא הצליחה לחסוך כספים כך שהכנסות הבית שומשו עבור הקיום היומיומי.
קרה מקרה והגבר הלך לעולמו בטרם עת. במצב שכזה, בני המשפחה יאלצו להתמודד עם הכנסת האישה, שעומדת על 5,000 שח, וכ-2,000 ש”ח נוספים שצפויים להתקבל ככל הנראה מביטוח לאומי. התוצאה ברורה: המשפחה מעתה מכניסה כמחצית מהסכום אותו היא מוציאה מדי חודש (ההוצאות לא צפויות להשתנות בצורה ניכרת) ועל כן – המשפחה עתידה להיכנס לגירעון כלכלי.
כדי להימנע מסיטואציה כזו, רכש בעל הפוליסה (הגבר במשפחת כהן) פוליסת ביטוח חיים בגובה 2 מיליון ש”ח. כעת, אם נחלק את הסכום הנ”ל ל-20 שנה, ובהנחת ריבית אפסית, תקבל משפחת כהן בכל חודש כ-8,333 ש”ח, סכום אשר ‘יקפיץ’ את רמת ההכנסה של המשפחה, יסייע לה שלא להיכנס לגירעון, ואף יבטיח תמיכה כלכלית בעקבות הסיטואציה הקשה שפקדה את המשפחה.
ובכן זוהי החשיבות הכלכלית של ביטוח החיים, הנדרש בכל משפחה אחראית הרוצה לשמור על איכות החיים ועתיד המשפחה.
הערה:
המידע הכלול באתר אינו מהווה המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות השקעה במוצרים פיננסים מכל מין וסוג שהם. האתר איננו מהווה תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או פנסיוני ואין לפעול על פיו אלא לאחר קבלת ייעוץ אישי מטעם בעל רישיון המתחשב בצרכיו ובנתוניו האישיים של כל אדם.
מעוניינים לעשות סדר בתיק הביטוחי שלכם?
תנו למומחים שלנו לסייע!
לקבלת פרטים מסוכן בעל רישיון פנסיוני מטעם משרד האוצר, הירשמו עכשיו:
Tags: ביטוח